N.I.G.S.
550 € + ФПА
BRC
660 € + ФПА
LIQUIDSI
1300 € + ФПА

Yγραεριοκινηση

Η EMKO-GAS συνεργάζεται με καταξιωμένες εταιρίες παραγωγής συστημάτων υγραερίου,πρωτοπόροι στην ανάπτυξη  επιμέρους στοιχείων και ολοκληρωμένων λύσεων

ΣΥΣΤΗΜΑΤΑ ΥΓΡΑΕΡΙΩΝ ΓΙΑ Ι.Χ.

Υπάρχουν δύο ειδών συστήματα υγραερίου
Τα απλά σύστηματα για μονό ψεκασμό ή καρμπυρατέρ,στα οποία το καύσιμο LPG ή CNG εισέρχεται ,μέσω της εισαγωγής ,στους κυλίνδρους.Χρησιμοποιούνται σε μοντέλα αυτοκινήτων εώς και το 1995


Το σύστημα πολλαπλού ψεκασμού – ελέγχεται ηλεκτρονικά ο ψεκασμός του καυσίμου.Τοποθετείται σε σύγχρονους κινητήρες με πολλαπλό ψεκασμό καυσίμου.

Το σύστημα πολλαπλού ψεκασμού μπορεί να δουλέψει με υγραέριο αέριας μορφής (CNG ή LPG ) ή με υγραέριο υγρής μορφής (LPG ).
Όταν το σύστημα δουλεύει με υγραέριο αέριας μορφής,το καύσιμο περνάει υπό πίεση από τη δεξαμενή στον πνεύμονα ,όπου ελλατώνεται η πίεση.Λόγω της εναλλαγής του καυσίμου από υγρή μορφή σε αέρια,ο πνεύμονας κρυώνει και χρειάζεται αύξηση της θερμοκρασίας του από το υγρό ψύξης του κινητήρα.Το επόμενο βήμα είναι η είσοδος του φιλτραρισμένου καύσιμου στη μπεκιέρα. Η μπεκιέρα καθοδηγείται από αισθητήρες ,οι οποίοι βρίσκονται μέσα στον εγκέφαλο.

Τα συστήματα υγραερίου πολλαπλού ψεκασμού  έχουν σειρά προτερημάτων:
ακρίβεια στην παροχή υγραερίου
οικονομία
ασφάλεα
δεν φθείρεται ο καταλύτης
δεν μειώνεται η ισχύς του κινητήρα
το καύσιμο εισέρχεται στον κινητήρα σε αέρια μορφή,χωρίς ν’αφαιρεί την λίπανση από τα τοιχώματα των κυλίνδρων και δεν αραιώνει το λάδι στο κάρτερ,με αποτέλεσμα τη μείωση της φθοράς των κυλίνδρων
δεν δημιουργούνται υπολλείματα καύσης στα πιστόνια,τις βαλβίδες και τα μπουζί
δεν συσσωρεύονται λάθη στον εγκέφαλο
τηρεί τους όρους για EURO 3,EURO 4, EURO 5


Μειονεκτήματα:
Η τοποθέτηση της επιπλέον δεξαμενής μειώνει την χωρητικότητα του πορτ μπαγκάζ κι αυξάνει την μάζα του αυτοκινήτου
Αυξάνεται ο χρόνος που χρειάζεστε για το γέμισμα στο βενζινάδικο

Τα συστήματα που χρησιμοποιούν υγρή μορφή καυσίμου-LPI,δεν είναι ακόμα γνωστά στο ευρή κοινό,με βασικό μειονέκτημα τους το υψηλό κόστος τους.Το LPI /Liquid Propane Injection/ είναι σύστημα το οποίο μπορεί να τοποθετηθεί σε απλούς και σε τούρμπο κινητήρες,και γενικός σ’όλων των ειδών σύγχρονους κινητήρες ,χωρίς ν’αλλοιώνονται οι εργοστασιακές τους προδιαγραφές.
Το σύστημα είναι γνωστό ως BI FUEL ή διπλό καύσιμο,αλλά τα δύο καύσιμα είναι τελείως ανεξάρτητα μεταξύ τους.

Το υγροποιημένο καύσιμο δεν εξατμίζεται μέσω του πνεύμονα,αλλά ψεκάζεται πάνω στις βαλβίδες εισαγωγής σε υγρή μορφή.Τα υπέρ από την εξάτμιση του υγρού αερίου μέσα στον ίδιο τον κύλινδρο είναι το πιο καλό γέμισμα και η αύξηση της ισχύος του κινητήρα με σταθερότητα στην κατανάλωση.Έτσι καταφέρνουμε να έχουμε τ’αντίστοιχα αποτελέσματα με το γέμισμα του τούρμπο,εφόσον η υγρή μορφή αερίου είναι γύρω στις 265 φορές μικρότερη σε όγκο από την αέρια μορφή. Εργοστασιακά τεστ δείχνουν ότι σ’ένα κινητήρα 1600 κυβικά με ισχύς 100 hp ,η αύξηση της ισχύος του κινητήρα με ενσωματωμενο LPI είναι περίπου στα 5 hp ή 5%.

Το LPI σύστημα χρησιμοποιεί την καθοδήγηση του πρωταρχικού συστήματος του κινητήρα,το οποίο ελέγχεται από τον εγκέφαλο ECU /Engine Control Unit/ του αυτοκινήτου,όλες οι αρχικές ρυθμίσεις του κινητήρα διατηρούνται , κι εκτός αυτού το αυτοκίνητο είναι πια φιλικό προς το περιβάλον.

ZANARDI-NIGS

ZANARDI-NIGS

NIGS-ZANARDI

 

ZANARDI  ΣΥΤΗΜΑΤΑ


Zanardi-Σύστημα υγραερίου
Το Zanardi είναι ένα σύστημα για σύγχρονους κινητήρες ,οι οποίοι ελέγχονται ηλεκτρονικά.Το minikit περιλαμβάνει: εγκέφαλο,πνεύμονα,μπεκιέρα για 3,4,5,6 ή 8 κυλίνδρους,καλωδίωση,αισθητήρα ΜΑΡ,φίλτρο,κλειδί για την εναλλαγή υγραέριο-βενζίνη,σωλήνες και εξαρτήματα.Η ρύθμιση του συτήματος γίνεται με ειδικό  software για windows.

 

Zanardi B4 OBD- Σύστημα υγραερίου αυτόματης προσαρμογής
Το Zanardi B4 OBD δημιουργήθηκε σύμφωνα με την τεχνολογία „PLUG and DRIVE”,με αποτέλεσμα να γίνεται πολύ εύκολα η τοποθέτηση και η χρήση του.Μετά την εισαγωγή των αρχικών παραμέτρων κατά την διάρκεια της τοποθέτησης, το Zanardi B4 OBD αυτορυθμίζεται σε πραγματικούς χρόνους κατά την χρήση του αυτοκινήτου.
Το σύστημα είναι κατάλληλο για όλων των ειδών αυτοκίνητα με 3 εώς 8 κυλίνδρους για κινητήρες βενζίνης και υβριδικά.

 

Το Zanardi B4 σύστημα φυσικού αερίου ( μεθάνιο ) είναι εξοπλισμένο με σύστημα το οποίο κάνει συνεχείς παρακολούθηση της στιγμιαίας και της μακροχρόνιας ρύθμισης του μείγματος καύσης ,όπως και του αισθητήρα λάμδα.Έτσι το Zanardi B4 εύκολα επικοινωνεί με όλους τους  OBD II και  EOBD εγκεφάλους ( κι όχι μόνο ) μέσω του ενσωματωμένου OBD προσαρμογέα, έτσι δίνεται η δυνατότητα εκτός από τις σταθερές παραμέτρους ,να διαβάζει και τις διορθώσεις από τον εγκέφαλο του κινητήρα του αυτοκινήτου σας.

 

Η τεχνολογία που χρησιμοπειείται στο Zanardi B4 εξασφαλίζει μεγάλη ακρίβεια στο μείγμα καυσίμου και βέλτιστο ψεκασμό του μείγματος στους κυλίνδρους.Το περιεχόμενο του μείγματος έχει ρυθμιστεί όχι μόνο με βάση το χρόνο ψεκασμού της βενζίνης ,όπως συμβαίνει στους άλλους ρυθμιστές, αλλά και λαμβάνοντας υπόψιν τις άμεσες διορθώσεις του εγκεφάλου βενζίνης κατά τη διάρκεια οδήγησης με υγραέριο.

 

Το Zanardi B4  δημιουργήθηκε σύμφωνα με την τεχνολογία „PLUG and DRIVE”,με αποτέλεσμα να γίνεται πολύ εύκολα η τοποθέτηση και η χρήση του.Μετά την εισαγωγή των αρχικών παραμέτρων κατά την διάρκεια της τοποθέτησης, το Zanardi B4 OBD αυτορυθμίζεται σε πραγματικούς χρόνους κατά την χρήση του αυτοκινήτου.
Εκτός αυτού ,όταν έχει γίνει σωστή τοποθέτηση του συστήματος,το Zanardi B4  δουλεύει ακόμα και χωρίς να του γίνουν οι αρχικές ρυθμίσεις.

 

Αυτό εγγυάται την ίδια αποτελεσματικότητα όταν το αυτοκίνητο δουλεύει είτε με υγραέριο,είτε με βενζίνη.
Μόνο το Zanardi B4  μπορεί να εγγυηθεί πλήρη προσαρμογή με τις εργοστασιακές ρυθμίσεις του αυτοκινήτου.
Το σύστημα είναι κατάλληλο για όλων των ειδών αυτοκίνητα με 3 εώς 8 κυλίνδρους για κινητήρες βενζίνης και υβριδικά.

 

Zanardi σύστημα φυσικού αερίου ( μεθάνιο )
Το Zanardi είναι ένα σύστημα μεθανίου νέας γενιάς για σύγχρονους βενζινοκίνητους  κινητήρες ,οι οποίοι ελέγχονται ηλεκτρονικά.Το minikit περιλαμβάνει: εγκέφαλο,πνεύμονα,μπεκιέρα για 3,4,5,6 ή 8 κυλίνδρους,καλωδίωση,αισθητήρα ΜΑΡ,φίλτρο,κλειδί για την εναλλαγή υγραέριο-βενζίνη,σωλήνες και εξαρτήματα.Η ρύθμιση του συτήματος γίνεται με ειδικό  software για windows.

OMB

OMB

LPG-TECH

LPG-TECH

600.00 €
BRC

BRC

750.00 €
VIALLE LPDI

VIALLE LPDI

2200.00 €
LOVATO

LOVATO

600.00 €